Λάμψη και συγκίνησή στο τελευταίο επίσημο δείπνο των Ομπάμα

Το τελευταιο επίσημο δείπνο των Ομπάμα στο Λευκό Οίκο είναι πλέον γεγονός.

Οι Ομπάμα υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι και τη γυναίκα του, με την Μισέλ να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω της με μία ροζ- χρυσή τουαλέτα.

Γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές τα 8 χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, η κυρία Ομπάμα, για άλλη μία φορά, δεν απογοήτευσε τους θαυμαστές της το βράδυ της Τρίτης.

newego_large_t_1101_54901374_type13145 newego_large_t_1101_54901376_type13145

Η Πρώτη Κυρία, με παράδοση να φορά στα επίσημα δείπνα φορέματα διάσημων σχεδιαστών των τιμώμενων κάθε φορά, χωρών, επέλεξε την ιταλική ετικέτα Atelier Versace, για το δείπνο στο Λευκό Οίκο προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της συζύγου, Ανιέζε Λαντίνι.

Η χρυσή τουαλέτα τόνισε τις καμπύλες της Μισέλ, ενώ τα διακριτικά κοσμήματά της ταίριαζαν με το σύνολο.

Το σουαρέ για τον κ. Ρέντσι ήταν το 13ο και τελευταίο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, που αφήνει την θέση του, τον Ιανουάριο. Ήταν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα δείπνα της θητείας του Ομπάμα.

era2

Η λίστα των καλεσμένων της Τρίτης περιελάμβανε μια νότα από τα πάντα: διασημότητες, νομοθέτες, ανώτερους αξιωματούχους διοίκησης, το προσωπικό του Λευκού Οίκου, ένα ολόκληρο άγημα από δημοσιογράφους και πολλούς άλλους, είχε την αίσθηση πως σχεδιάστηκε ως ένα μεγάλο τελικό «ευχαριστώ» σε όλους.

Η κυρία Ομπάμα γενικά ευχαρίστησε τους επισκέπτες της «για οκτώ υπέροχα χρόνια».«Ήταν πραγματικά ένα επιτυχημένο τελευταίο δείπνο» είπε μεταξύ του δείπνο και της ψυχαγωγίας.

Στην πρόποσή του λίγο πριν το δείπνο, ο Ομπάμα είπε πως η αμερικανική δημοκρατία χρωστάει τη χάρη της εν μέρει στην Ιταλία. Σημείωσε δε πως το Lincoln Memorial και το εσωτερικό του θόλου του Καπιτωλίου, έγιναν από Ιταλούς, και ύψωσε το ποτήρι στη «διαρκή συμμαχία των δύο λαών».

Ο Ομπάμα παρέθεσε 13 επίσημα γεύματα κατά την διάρκεια της 8ετούς θητείας του στην εξουσία, δύο περισσότερα από τον Πρόεδρο George W. Bush.

Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ξεπέρασε κατά πολύ τους προκατόχους του με 28 δείπνα κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του.