Τρόμος στη Δανία: Απειλή για βόμβες σε αεροδρόμια & εμπορικά κέντρα

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Δανίας, έπειτα από απειλή για βόμβα σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί διαταγή για την εκκένωση δύο αεροδρομίων και άλλων δύο εμπορικών κέντρων, τα οποία κατονομάστηκαν ως φερόμενοι στόχοι τρομοκρατικών ομάδων. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων Ρόσκιλντ και Τίρστρουπ, ενώ έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από όλους τους δρόμους.

Αντίστοιχη απειλή υπήρξε και για το εμπορικό κέντρο Ro´s Torv, στην πόλη Ρόσκιλντ, καθώς και το εμπορικό κέντρο Βέστγιαλντς, στην πόλη Σλάγκεσε, όπου σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο στην περίπτωση που προκύψει έκτακτο περιστατικό κατά τον έλεγχο των ειδικών μονάδων.

 

Απειλές για βόμβες υπήρξαν και στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ωστόσο η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της δανέζικης αστυνομίας, έχουν ταχυδρομηθεί πολλές επιστολές για βόμβα σε διάφορα σημεία, από τον ίδιο αποστολέα, για τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίηση για βόμβα υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Γιουτλάνδης, η αστυνομία ωστόσο επέλεξε να διεξάγει έλεγχο, δίχως να προχωρήσει στην εκκένωση των εγκαταστάσεων.