Αϊτή: Παλεύοντας με τη χολέρα λίγες ώρες μετά τον "εφιάλτη" Μάθιου (σκληρές εικόνες)

Το δράμα που άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου δεν αφορά μόνο στους σχεδόν 1.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή, αλλά και σε εκείνους που έμειναν πίσω παλεύοντας με τα χαλάσματα και τη χολέρα, η οποία έχει πάρει πλέον μορφή επιδημίας.

Τα κρούσματα της θανατηφόρας νόσου παρουσιάζουν δραματική αύξηση, με τα νοσοκομεία να δέχονται καθημερινά κατά δεκάδες τους “νέους” ασθενείς, χωρίς όμως να έχουν εμβόλια.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν ήδη απευθύνει έκκληση για βοήθεια και αποστολή εμβολίων, ωστόσο έπειτα από τόσα 24ωρα καμία συμβολή δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Οι εικόνες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι μια “γροθιά” στο στομάχι: Εκτός απο ενήλικες, θύματα του θανατηφόρου βακτηρίου της χολέρας είναι πολλά παιδιά που υποφέρουν, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την περίθαλψή τους.

Ξαπλωμένα σε πρόχειρα κρεβάτια, άλλα υπομονετικά και άλλα σπαράζοντας στο κλάμα και σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες, τα παιδιά που επέζησαν από τον φονικό τυφώνα, τώρα δίνουν νέα μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες.