ΗΠΑ: Μπροστά και πάλι η Χίλαρι σε νέα δημοσκόπηση

Κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Χίλαρι Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η τηλεοπτική τους αντιπαράθεση που προβλήθηκε τη Δευτέρα δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της Κλίντον σε ποσοστό 43% ενώ ο Τραμπ συγκέντρωσε 38%. Το 19% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από τις αρχές του 2016, φαίνεται ότι το προβάδισμα έχει σταθερά η Χίλαρι, με το προβάδισμά της να παραμένει σταθερό τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που περιλάμβανε και τους υπόλοιπους υποψήφιους, η Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 42%. Ακολουθούν ο Τραμπ με 38%, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον με 7% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

Σχεδόν ένας στους δύο (48%) είπαν ότι έχουν μάλλον θετική άποψη για την Κλίντον (την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 45%). Αυξημένη είναι και η δημοτικότητα του Τραμπ, στο 46% από 44% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos ήταν διαδικτυακή και περιλάμβανε όλες τις Πολιτείες. Συμμετείχαν 2.501 πιθανοί ψηφοφόροι και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.