ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Χιούστον - Στους 9 οι τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ. Πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρουν ότι ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Οι έξι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία ενώ οι τρεις δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Το ένα από τα θύματα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης ανέφεραν ότι αρκετοί τραυματίες κείτονταν στο έδαφος. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί βρέθηκαν στο σημείο καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα, στο οποίο βρέθηκαν πολλά όπλα. Στη συνέχεια οι αρχές θα ερευνήσουν και το σπίτι του δράστη.

Σύμφωνα με τη Μάρθα Μοντάλβο, την αστυνομική διευθύντρια του Χιούστον, ο δράστης αντιμετώπιζε προβλήματα στη δουλειά του. Ο Δήμαρχος της πόλης, Σιλβέστερ Τέρνερ, δήλωσε από την Κούβα ότι “φαίνεται πως πρόκειται για έναν δικηγόρο” που είχε συγκρουστεί με το νομικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν.