Άγκυρα: Κλείνει η Βρετανική Πρεσβεία για λόγους ασφαλείας

Για λόγους ασφαλείας, η Πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Η κίνηση αυτή έχει υιοθετηθεί και από άλλες Πρεσβείες κατά τη διάρκεια της γιορτής του Εΐντ αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας) που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο η συγκεκριμένη πρεσβεία δεν θα δεχτεί το κοινό ούτε την Παρασκευή, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Επίσης η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα ανέφερε ότι οι διπλωματικές αποστολές της στην Τουρκία «θα παρέχουν περιορισμένες υπηρεσίες μέχρι την Παρασκευή». Ούτε σε αυτήν την περίπτωση δόθηκαν διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι διπλωματικές αποστολές και τα γερμανικά σχολεία στην Τουρκία παραμένουν κλειστά λόγω του φόβου για μια ενδεχόμενη επίθεση.

Στην Τουρκία έχουν σημειωθεί πολλές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις από το 2015, οι οποίες αποδίδονται είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είτε στους Κούρδους αντάρτες του PKK.