Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος δύο αστυνομικών

Δύο αστυνομικοί στις Βρυξέλλες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, καθώς τα αλεξίσφαιρα γιλέκα κυριολεκτικά τους έσωσαν.

Η επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη σε ένα πάρκο και σύμφωνα με Βέλγους αξιωματούχους προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε πολιτικά κίνητρα.

«Γύρω στις 14.45 μια περιπολία (από δύο αστυνομικούς) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ενώ βρισκόταν στο πάρκο Μπονβί στο Μολενμπέκ» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας, Ζιλί Μαμπουΐ, η οποία πρόσθεσε ότι “δέχθηκαν πολλά χτυπήματα όμως τους προστάτευαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν».

Συνεχίζοντας Μαμπουΐ ανέφερε ότι “ο δράστης συνελήφθη λίγο μακρύτερα από μια άλλη περίπολο και έχει οδηγηθεί στην φυλακή», χωρίς να αποκαλύπτει άλλα στοιχεία για τον δράστη ή και τα κίνητρά του.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Tύπου του γραφείου της εισαγγελίας των Βρυξελλών, ο δράστης δεν είπε τίποτα στα θύματά του, ενώ η υπόθεση δεν έχει μεταβιβαστεί στους ειδικούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συνοικία Μολενμπέκ, στο δυτικό τμήμα των Βρυξελλών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς πολλοί νεαροί άνδρες από την περιοχή ενεπλάκησαν στην επίθεση που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι στο Παρίσι.