Απίστευτο: Ναυαγοί σώθηκαν επειδή έγραψαν SOS στην άμμο!

Ένα περιστατικό που σίγουρα θυμίζει ταινία σημειώθηκε σε ένα ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό ωκεανό την περασμένη Παρασκευή.

Δύο ναυαγοί που αγνοούνταν, είχαν βρει καταφύγιο σ΄αυτό το νησάκι. Όπως αποκάλυψε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κολωνία, πρόκειται για το 50χρονο ζευγάρι  Linus και Sabina Jack.

Το ανδρόγυνο είχε αναχωρήσει από το νησί Weno στις 17 Αυγούστου, με προορισμό το νησί Tamatam, ενώ είχαν στην κατοχή τους περιορισμένες προμήθειες, αλλά όχι εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.

Δύο ημέρες αργότερα, το κέντρο διοίκησης του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ έλαβε την καταγγελία εξαφάνισης του σκάφους των 18 ποδών και των δύο επιβαινόντων σε αυτό.

Επί επτά ολόκληρες ημέρες, τους αναζητούσαν μια πολυεθνική ομάδα με 14 σκάφη, δύο αεροσκάφη και ένα πλοίο, σε μια έκταση 16.571 τετραγωνικών μιλίων.

Ο Linus και η Sabina φέρθηκαν έξυπνα, γράφοντας το ακρωνύμιο SOS στην άμμο της παραλίας, το οποίο για καλή τους τύχη εντόπισε το πλήρωμα ενός αεροσκάφους του Ναυτικού που συμμετείχε στις έρευνες.

Το ζευγάρι είχε ναυαγήσει στο νησί East Fayu, της πολιτείας Chuuk της Μικρονησίας κοντά στη Χαβάη. Όπως δήλωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ πλέον είναι και οι δύο ασφαλείς και σε καλή κατάσταση, ενώ μπορεί κανείς να φανταστεί με πόση χαρά τους υποδέχθηκαν οι οικογένειές τους κατά την επιστροφή τους στο σπίτι τους…