Επίθεση ενόπλων κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Πυρά δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ενώ διέσχισε τη συνοικία Σαβσάτ στην επαρχία Αρτβίν της Μαύρης Θάλασσας. Οι σωματοφύλακες του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN Turk.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας έως ότου οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς και οι αστυνομικοί διασφαλίσουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο κ. Κιλιτσντάρογλου διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε και ότι απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή. «Βρισκόμαστε σε ασφαλή τοποθεσία, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ελπίζω πως κανένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας δεν έχει πάθει κακό», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά και καταδίκασαν την επίθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

tourkia-ekona-kemal2

tourkia-ekona-kemal3