Επεισόδιο ομηρίας στη Ρωσία - Άνδρας με εκρηκτικά εισέβαλε σε τράπεζα

Επεισόδιο ομηρίας είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, όπου ένας άνδρας που φέρει εκρηκτικά εισέβαλε σε τράπεζα της Μόσχας κρατώντας τουλάχιστον έναν όμηρο, σύμφωνα με το Russia Today.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Ρωσικής Εθνοφρουράς και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άνδρας απαιτεί να διαπραγματευτεί με την αστυνομία.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι το περιστατικό έχει σημειωθεί στην τράπεζα Citibank στην οδό Bolshaya Nikitskaya, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι όμηροι ενδέχεται να είναι τέσσερις.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων υπάλληλος που κατάφερε να βγει από το κτίριο, ο άνδρας μπήκε στην τράπεζα και «σήκωσε ψηλά ένα πόστερ λέγοντας πως απαιτεί να έρθει σε επαφή με έναν διαπραγματευτή» και στη συνέχεια, ζήτησε να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Ο άνδρας απείλησε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά και πρόσθεσε πως «δεν έχει κάτι εναντίον της τράπεζας», χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της εισβολής του.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε πως η Citibank «συνεργάζεται με τις δυνάμεις ασφαλείας για να επιλύσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό».