Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν - Τουλάχιστον 2 νεκροί

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι ειδικές δυνάμεις, ενώ το Πανεπιστήμιο έχει περικυκλωθεί. Σύμφωνα με αξιωματούχο δεκάδες μαθητές και καθηγητές έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο, απ΄όπου νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί, σύμφωνα με έναν φοιτητή και έναν εκπρόσωπο του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος. Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ένας χρήστης του Twitter αναφέρει πως έχει παγιδευτεί μέσα στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία του tweet.

Έπειτα από επιχείρηση, δάσκαλοι και μαθητές κατάφεραν να βγουν από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, ο  Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.

«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε.

Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».