Ολάντ: Η διαίρεση είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, είναι ο κατακερματισμός, η διαίρεση» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος λίγο πριν από το δείπνο εργασίας με την Άγκελα Μέρκελ και τον Ματέο Ρέντσι.

Ο Φρανσουά Ολάντ συμμετέχει σε συνάντηση μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Ιταλό Πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ότι «χάρη σε άνδρες, όπως ο Σπινέλι αναπτύχθηκε η ιδέα της διασφάλισης της ειρήνης μεταξύ των λαών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επίσης την ιδέα της κοινής αμυντικής πολιτικής για την Ευρώπη».

Και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει σήμερα να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την άμυνα της και θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σύνορα, χρησιμοποιώντας από κοινού την πληροφόρηση που έχει το κάθε κράτος».

«Χρειαζόμαστε επίσης περισσότερο συντονισμό και περισσότερους πόρους στον τομέα της άμυνας αν πρόκειται η Ευρώπη να προστατεύσει επιτυχώς τον εαυτό της και τα κράτη-μελη της», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.