Η εταιρία Kalashnikov άνοιξε κατάστημα σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας μπορείτε πλέον να αγοράσετε για αναμνηστικό ένα… καλάσνικοφ. Φυσικά όχι αληθινό, αλλά απομίμηση, καθώς η ομώνυμη εταιρία όπλων που κατασκεύαζε το διάσημο πλέον αυτόματο επιθετικό τουφέκι (AK-47) εξοπλίζοντας επί 70 χρόνια τις ρωσικές δυνάμεις άνοιξε κατάστημα duty free και πουλά αναμνηστικά.

Ανάμεσα στα αναμνηστικά υπάρχουν πένες, ομπρέλες, τσάντες, καπέλα, εξοπλισμός αλλά και πλαστικά μοντέλα όπλων, ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Το όνομα Καλάσνικοφ είναι από τις πιο δημοφιλείς μάρκες που έρχονται στο νου οποιουδήποτε στον κόσμο όταν ακούν για τη Ρωσία», αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας Kalashnikov Βλαντίμιρ Νμιτρίεφ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έτσι είμαστε ευτυχείς που δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να φύγουν από τη Ρωσία παίρνοντας μαζί τους ένα αναμνηστικό με το όνομα της εταιρείας μας» συμπληρώνει.

Το AK-47, το πρώτο τουφέκι που παρήγαγε η εταιρεία, έγινε διάσημο λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής του και της αξιοπιστίας του σε ακραίες συνθήκες. Δημιουργήθηκε το 1948, εξόπλισε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη κατά την κομμουνιστική περίοδο και χρησίμευσε κυρίως σε φιλοσοβιετικές ανταρτικές δυνάμεις σ’ όλη την Αφρική και την Ασία.

Παράγεται επίσης κατόπιν αδείας πέραν των ρωσικών συνόρων και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα επιθετικά τουφέκια στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο είναι το μεγαλύτερο πολιτικό αεροδρόμιο της Μόσχας και της Ρωσίας. Το 2015 πέρασαν απ’ αυτό περισσότεροι από 31 εκατ. επιβάτες.