Απειλή για νέο «χτύπημα» στο Παρίσι: Η αστυνομία αναζητά Αφγανό πρόσφυγα που σχεδιάζει επίθεση

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς οι γαλλικές αρχές αναζητούν έναν Αφγανό που εικάζεται ότι σχεδιάζει επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το μακελειό στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους και τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ το Παρίσι βρίσκεται και πάλι σε επιφυλακή.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός Αφγανού, ο οποίος έχει αιτηθεί άσυλο από τη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το όνομα του. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο άνδρας φέρεται να εισήλθε στη χώρα πριν δύο μήνες, ενώ οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για «απειλή επικείμενης επίθεσης».

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με έναν τζιχαντιστή να εκτοξεύει απειλές κατά της Γαλλίας και να φωνάζει μπροστά στην κάμερα: «Κάψτε τους Γάλλους». Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα και κυρίως στις όχθες του Σηκουάνα για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο επίθεσης στην περίφημη «Πλαζ του Παρισιού».

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με αφορμή το φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό πολιτών του Παρισιού στην παραλία του Σηκουάνα. Ύστερα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε οχήματα στις εισόδους της «πλαζ».