Πάπας και Ελληνορθόδοξοι, οι στόχοι του ISIS: Ή θα σκοτωθείτε ή θα ασπαστείτε το Ισλάμ

Με τον τίτλο “Σπάστε τον σταυρό”, το περιοδικό Dabiq του Ισλαμικού Κράτους, δίνει στους Χριστιανούς δύο επιλογές: να σκοτωθούν στον “μάταιο” πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ή να ασπαστούν το Ισλάμ και να μπουν “στους κήπους του παραδείσου”.

Ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών, όπως αναφέρεται, είναι ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσωπα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των Κοπτών.

Μέσα από το προπαγανδιστικό περιοδικό το οποίο περιέχει ανατριχιαστικές εικόνες από λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς, η τρομοκρατική οργάνωση στρέφεται ενάντια στους Χριστιανούς και τους Εβραίους, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Αναφερόμενοι στις φονικές επιθέσεις στη Δύση, οι ίδιοι οι συντάκτες τις χαρακτηρίζουν ως απόλυτα λογικές, καθώς με αυτόν τον τρόπο τιμωρούνται όσοι προσβάλουν τον προφήτη, καίνε το Κοράνι και πολεμούν κατά του χαλιφάτου.

Το κείμενο έχει τίτλο «Γιατί σας μισούμε, γιατί σας πολεμάμε», όπου οι τζιχαντιστές προβάλουν τα “επιχειρήματά” τους για το μίσος τους απέναντι στον Δυτικό κόσμο:

i. Σας μισούμε, πρώτα και περισσότερο απ’ όλα γιατί είστε άπιστοι. Αρνείστε τη μοναδικότητα του Αλάχη – είτε συνειδητοποιείτε, είτε όχι.
ii. Σας μισούμε γιατί οι κοσμικές, φιλελεύθερες κοινωνίες σας αφήνουν ελεύθερα όσα ο Αλάχ έχει απαγορεύσει, ενώ απαγορεύσουν πολλά από εκείνα που επιτρέπει, κάτι που δεν σας ενδιαφέρει γιατί έχετε διαχωρίσει κράτος και θρησκεία.
iii. Στην περίπτωση των περιθωριακών άθεων, εσάς σας μισούμε και σας πολεμάμε γιατί δεν πιστεύετε στην ύπαρξη του Δημιουργού και Κυρίου σας.
iv. Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά του Ισλάμ και σας κηρύσσουμε τον πόλεμο για να σας τιμωρήσουμε για τις παραβάσεις σας ενάντια στη θρησκεία μας.
v. Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά των Μουσουλμάνων. Για τα drones και τα μαχητικά σας, που βομβαρδίζουν, σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, και οι αχυράνθρωποί σας στη γη των μουσουλμάνων, τους καταπιέζουν, τους βασανίζουν και κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον μας.
vi. Σας μισούμε γιατί εισβάλλετε στις χώρες μας και σας πολεμάμε για να διώξουμε από αυτές.

Επίσης, το άρθρο σημειώνει ότι ο πόλεμος της Δύσης κατά του Ισλάμ δεν θα πετύχει: «Θα αποτύχετε γιατί πολεμάτε ενάντια σε εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσο για τους δράστες που “έλουσαν” στο αίμα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τους αποκαλεί “ιππότες” και “λιοντάρια”, καλώντας τους  πιστούς του Ισλαμικού Κράτους να «ακολουθήσουν το παράδειγμα των λιονταριών στη Γαλλία και το Βέλγιο, το παράδειγμα του ευλογημένου ζευγαριού στην Καλιφόρνια και των ιπποτών στο Ορλάντο και τη Νίκαια”.