Οι δήμιοι της Νορμανδίας γνωρίστηκαν μέσω ίντερνετ

Ο Αντέλ Κερμίς και ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτιέν που εισέβαλαν σε ναό της Νορμανδίας και αποκεφάλισαν τον ιερέα Ζακ Αμέλ, γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, σύμφωνα με τις εφημερίδες “Voix du Nord” και “Le Parisien”.

Η “Voix du Nord” προσέγγισε μέλος της ομάδας που ακολουθούσε ο Kερμίς στο Telegram, ο οποίος δήλωσε ότι «οι δύο 19χρονοι τζιχαντιστές είχαν επικοινωνία μέσω του Telegram, εκεί γνωρίστηκαν».

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την “Le Parisien”, η οποία επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, αναφέρει ότι “οι μακελάρηδες δεν ήξεραν ο ένας την φυσιογνωμία του άλλου. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά μέσω του Telegram στις 22 Ιουλίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό στη Νορμανδία».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο δολοφόνων, που ζούσαν 700 χλμ. σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, είχε περιοριστεί από τις 23 Ιουλίου, τρεις ημέρες, πριν από την επίθεση. Η μητέρα του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτιέν δήλωσε πως ο γιος της της είπε στις 25 Ιουλίου ότι θα πήγαινε να δει ένα ξάδερφό του στο Νανσί.

Οι τζιχαντιστές φαίνεται να προτιμούν την εφαρμογή Telegram, γιατί παρέχει τη δυνατότητα ιδιωτικών συνομιλιών ενώ τα μηνύματά τους… καταστρέφονται μόλις διαβαστούν, ώστε να μην αφήνουν «ίχνη».