Τα "Νεκροταφεία Προδοτών" του Ερντογάν είναι γεγονός: Περαστικοί θα βρίζουν τους νεκρούς

Οι Τουρκικές αρχές, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσαν τη δημιουργία “νεκροταφεία προδοτών”, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Νέες φωτογραφίες και βίντεο από τα πρακτορεία Reuters και Anadolu, ρίχνουν φως σε αυτή την μυστήρια ενέργεια του Τούρκου προέδρου.

“Ο Ερντογάν αρνείται να κηδευτούν στα κανονικά νεκροταφεία της χώρας, αφού είναι συνωμότες του πραξικοπήματος” γράφουν τα διεθνή δημοσιεύματα.

erd2

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» είχε σημειώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, μετά το πραξικόπημα.

erd3

«Περαστικοί θα τους βρίζουν”, συμπλήρωσε.

Επικρατεί η άποψη πως “δεν αξίζουν αθώωση ούτε προσευχές από τους πιστούς τους”.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένας ενταφιασμός. Ενός 34χρονου λοχαγού, πατέρα δύο παιδιών, τη σορό του οποίου αρνήθηκε να παραλάβει η η οικογένειά του.

Υπενθυμίζονται κάποιοι αριθμοί:

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην εξέγερση κατά του προέδρου του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων 24 συνωμότες.

erd1

Στην πιο πρόσφατη καταστολή , η Τουρκία έκλεισε πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Efkana Ala ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πάνω από 15.000 άνθρωποι κρατούνται από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στο σύνολο 8.113 άτομα έχουν επισήμως συλληφθεί και αναμένουν να δικαστούν, ενώ το ίδιο το δικαστικό σύστημα έχει επίσης βιώσει ανασχηματισμούς και συλλήψεις.

Πάνω από 45.000 μέλη του στρατού, δικαστικοί, αστυνομικοί καθώς και μέσα ενημέρωσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν απολυθεί.