Κάλεσμα μίσους από τον σφαγέα της Νορμανδίας: "Βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, σκοτώστε τους μαζικά"

Ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, με τον Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίρ Πετιζάν, τον δεύτερο δράστη της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, να καλεί τους μουσουλμάνους σε νέες βίαιες επιθέσεις και να απειλεί προσωπικά τον Ολάντ και Βαλς: Θα υποφέρετε! Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας!

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο δεύτερος δράστης, ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν.

Ο 19χρονος, που το πρακτορείο Amaq ισχυρίζεται είναι ο Πετιζάν στο βίντεο καλεί τους μουσουλμάνους να επιτεθούν στους συμμάχους των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούν τους ισλαμιστές μαχητές στη Συρία: “Αδερφοί μου, βγείτε στους δρόμους με μαχαίρια, με οτιδήποτε χρειάζεται, επιτεθείτε τους, σκοτώστε τους μαζικά”, λέει.

“Οι καιροί έχουν αλλάξει. Θα υποφέρετε αυτά που υποφέρουν οι αδερφοί μας και οι αδερφές μας. Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας”, λέει ο άντρας που έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ένας από τους δύο άντρες που αποκεφάλισαν τον ιερέα σε εκκλησία της Νορμανδίας, απευθυνόμενος άμεσα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Ωστόσο, το Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει άμεσα τη γνησιότητα του βίντεο.