Τουρκία: Είχαμε ενημερώσει τη Γαλλία για τους "δήμιους" της Νορμανδίας

Την ώρα που η Ευρώπη μετρά τις πληγές της από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και ιδιαίτερα η Γαλλία, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για την πρόσφατη επίθεση στη Νορμανδία δημιουργούν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα.

Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα Sabah, υποστήριξε ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές όταν ο 19χρονος δήμιος Αντέλ Κερμίς επιχείρησε ταξιδέψει στη Συρία μέσω τουρκικού εδάφους.

Όπως είπε, στις 12 Μαΐου του 2015 η Γαλλία ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές ότι ο Κερμίς σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη από τη Γενεύη με το όνομα Κέβιν Κερμίς. Στο αεροδρόμιο της πόλης Sabiha Gökçen πραγματοποιήθηκε έρευνα κι έτσι απαγορεύθηκε στον τζιχαντιστή η είσοδος στη χώρα. Δύο ημέρες αργότερα απελάθηκε στη Γενεύη ενώ η Τουρκία προχώρησε στις απαραίτητες ενημερώσεις. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 του μήνα, ο Κερμίς απελάθηκε από την Ελβετία στη Γαλλία.

Τα κενά στις έρευνες της Γαλλίας δεν σταματούν εδώ, καθώς όπως έγινε γνωστό τόσο ο Κερμίς όσο και ο 19χρονος συνεργός του Αμπντέλ-Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν βρίσκονταν σε λίστα υπόπτων, όμως δεν έγινε ποτέ επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Επίσης σημειώνεται ότι η αστυνομία άρχισε την αναζήτησή τους μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το αιματηρό χτύπημα, όταν έλαβαν πληροφορίες ότι οι δύο νεαροί σκόπευαν να επιτεθούν στην εκκλησία της Νορμανδίας.