Συγκλονίζει η μητέρα του τρομοκράτη στη Γαλλία: «Δεν μπορεί να γέννησα ένα διάβολο!»

«Μεγάλωσε καλά, είναι γλυκός, είναι το μωρό μου» δήλωσε στον διεθνή τύπο η μητέρα του δεύτερου δράστη, του 19χρονου Abdel-Malik Nabil Petitjean, από το μακελειό στην εκκλησία της Νορμανδίας.

Λίγες ώρες μετά την ταυτοποίηση του δράστη, αφότου πήραν DNA από τη μητέρα του, η ίδια μίλησε στο κανάλι Europe1 και τα λόγια της, με δάκρυα στα μάτια, συγκινούν.

«Εγώ θέλω τον γιο μου!» είπε.

199

Την ίδια στιγμή, παραδέχεται ότι ο γιος της έβλεπε μερικές φορές βίντεο με τη Συρία, στο ίντερνετ. «Αυτό μπορεί να συμβεί, όλοι κοιτάνε βίντεο της Συρίας. Κι εγώ κοιτάω» δήλωσε η μητέρα.

«Είναι αδύνατο, γιατί γνωρίζω το παιδί μου, είναι γλυκός, δεν γέννησα έναν διάβολο εγώ» επέμενε η μητέρα του. Ο νεαρός είχε μόλις πάρει το πτυχίο τεχνικής σχολής και «ονειρευόταν όμορφα πράγματα», σύμφωνα με τη μητέρα του, η οποία δηλώνει ότι είχαν πολύ καλές σχέσεις από τότε που ήταν παιδί.

19

«Όταν μου λένε ότι ο γιος μου έκανε αυτά τα πράγματα… όχι, καθόλου. Ποτέ ISIS. Ε, όχι ως εκεί. Εμείς είμαστε θετικοί άνθρωποι, μιλάμε για καλά πράγματα. Είναι το παιδάκι μου, το γνωρίζω πολύ καλά, δεν είμαστε ένοχοι εμείς, καθόλου» έλεγε η μητέρα.

Μπροστά στις κάμερες δηλώνει ότι ο 19χρονος γιος της είχε πάει να δει τον ξάδελφό του στην πόλη Νανσί. Αλλά δεν είχε δώσει σημεία ζωής στη μητέρα του δύο ημέρες πριν τη σφαγή του ιερέα στην εκκλησία. Η αστυνομία έκανε ήδη έρευνα στο σπίτι της και στο σπίτι της αδελφής της, στην πόλη Μονκλουζόν. Μητέρα και θεία δεν είχαν πάρει νέα του 19χρονου εδώ και δύο ημέρες, ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα τον αναζητούσε και η αντιτρομοκρατική.

19B

 

Υπενθυμίζεται πως ο Petitjean σκοτώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που έβγαινε από την εκκλησία, αφού με τον Αντέλ Κερμίς είχαν πάρει αιχμαλώτους και έσφαξαν τον ιερέα Ζακ Χαμέλ.