Φρίκη στην Ιαπωνία:26χρονος μακελάρης σκότωσε 19 άτομα-"θέλω να απαλλάξω τον κόσμο από τους ανάπηρους"

Άφωνη είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης, η παγκόσμια κοινότητα, μετά το πρωτοφανές μακελειό που συνέβη σε μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες στην πόλη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας.

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ φέρνουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν τόσο στον αδίστακτο μακελάρη όσο και στο χρονικό της σφαγής.

Ο 26χρονος δράστης του μακελειού στην πόλη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας επιτέθηκε με μαχαίρι στο συγκεκριμένο κτίριο, σκοτώνοντας 19 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 15, λέγοντας πως «θέλει να απαλλάξει τον κόσμο από τους ανάπηρους». Σημειώνεται πως εργαζόταν παλιότερα στην εν λόγω μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

iapwnia3

iapwnia4

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Asahi Shimbunστα, ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που ήταν ντυμένος στα μαύρα, παραδόθηκε στις αρχές λέγοντας: «Εγώ το έκανα».

Πρόκειται για τον 26χρονο, Σατόσι Ουεμάτσου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, είχε απολυθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την εν λόγω μονάδα.

iapwnia1

iapwnia2

Τα 19 θύματα στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

“Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι,” δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

iapwnia5

iapwnia10

Η αστυνομία, μετά το φονικό, δήλωσε πως “το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En”.

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων, είπε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, αναφερόμενο στην ιστοσελίδα του κέντρου.

iapwnia9

iapwnia6

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιό πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Συλλυπητήρια από τον Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιαπωνία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.