Βιβλικές καταστροφές στην Κίνα - 42 νεκροί (φωτό + video)

Χάος επικρατεί στην Κίνα εξαιτίας της καταστροφικής νεροποντής που πλήττει τη βόρεια και την κεντρική χώρα από το πρωί της Τετάρτης.

Από την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η αρμόδια υπηρεσία της επαρχίας Χεμπέι στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε ότι τα θύματα στην περιοχή έχουν αγγίξει τα 30, ενώ 68 άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια στιγμή περίπου 163.000 άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές.

Στη χώρα που δεν έχει μετρήσει ακόμη τις πληγές της από τη σφοδρότατη βροχόπτωση, 47.713 σπίτια και 3,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία, έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος αλλά και χάος στις τηλεπικοινωνίες.

Μόνο οι άμεσες οικονομικές ζημίες από την κακοκαιρία ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 4,75 δισ. γιουάν (711 εκατ. δολάρια). Οι αρχές έχουν ήδη διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και σκηνές και ρούχα στις περισσότερο πληγείσες πόλεις.

Στην επαρχία Χενάν, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 6 αγνοούνται. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 2.110 σπίτια και 105.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να προστατευθούν από τη θεομηνία. Επίσης καταστράφηκαν  207.200 στρέμματα γης. Η άμεση οικονομική ζημιά στην περιοχή εκτιμάται στα 477 εκατ. γιουάν.