Οι αναρτήσεις του μακελάρη του Ντάλας στο Facebook

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, τον άνθρωπο που άνοιξε πυρ στο Ντάλας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο 25χρονος Τζόνσον πέντε ημέρες πριν από το αιματηρό σκηνικό είχε εκφράσει την οργή του εναντίον των λευκών σε αναρτήσεις του στο Facebook.

Σε σελίδα του Facebook με την ονομασία «Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων του Μισσισιπή», είχε κάνει ανάρτηση στην οποία καταδίκαζε τη βία εναντίων Αφροαμερικανών.

«Γιατί τόσοι πολλοί λευκοί (όχι όλοι) χαίρονται να δολοφονούν και να συμμετέχουν στις δολοφονίες αθώων όντων», είχε γράψει, δημοσιεύοντας παράλληλα βίντεο με ανθρώπους να συμμετέχουν στην θανάτωση μιας φάλαινας, κάνοντας συγκρίσεις με την μεταχείριση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Στην φερόμενη ως προσωπική σελίδα του Τζόνσον στο Facebook, παρουσιαζόταν ως μαύρος εθνικιστής, με φωτογραφίες της Μαύρης Δύναμης (Black Power) και της κόκκινης, μαύρης, πράσινης σημαίας, γνωστή και ως η σημαία της χειραφέτησης των Μαύρων. Στην φωτογραφία προφίλ του εμφανίζεται με υψωμένη την γροθιά του στον γνωστό χαιρετισμό της «Μαύρης Δύναμης».

Σε μια άλλη ανάρτηση του στις 2 Ιουλίου στη σελίδα «Μαύροι Πάνθηρες» εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο που οι λευκοί μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς, κάνοντας αναφορές στους προγόνους του που ξυλοκοπήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν και σκοτώθηκαν.

Ο 25χρονος είχε υπηρετήσει στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015. Από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 είχε σταλεί στο Αφγανιστάν, κερδίζοντας σειρά μεταλλίων για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα αρχεία του στρατού.

Ο Τζεφ Τζόνσον, επικεφαλής στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο φερόμενος δράστης ήταν μέλος ομάδας μαύρων εθνικιστών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο 25χρονος εργαζόταν για μια εταιρεία που βοηθά παιδιά και ενηλίκους με διανοητικές αναπηρίες, ωστόσο είναι αρκετά τα στοιχεία που παραμένουν άγνωστα. Παράλληλα όπως αναφέρεται, δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με την οικογένειά του.