Ο Φάρατζ παραιτήθηκε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του

Στον απόηχο των σημερινών δηλώσεων του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος καταφέρθηκε με υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον του Νάιτζελ Φάρατζ και του Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι οι «πατριώτες δεν εγκαταλείπουν στα δύσκολα τη χώρα τους» ο ηγέτης του UKIP αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Εxpress, ο κ. Φάρατζ παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP επειδή δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του. Μάλιστα στενοί φίλοι του Βρετανού πολιτικού σημείωναν ότι τόσο ο Νάιτζελ Φάρατζ όσο και μέλη της οικογένειάς του δεχόντουσαν απειλές από αριστερούς. Ένας άλλος λόγος που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα ήταν επίσης και η διαρκής πίεση που δεχόταν από τις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι προτεραιότητα είναι ο γάμος και η οικογένειά του, ενώ η πολιτική του καριέρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. «Τώρα σκέφτεται την επόμενη μέρα και τι θα κάνει για να στηριχτεί οικονομικά. Τον τελευταίο καιρό σκεφτόταν τι θα μπορούσε να κάνει έξω από την πολιτική» αναφέρει η βρετανική Express.

Χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με την οποία αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε ότι παραιτείται, είχε δηλώσει ότι «κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για το δημοψήφισμα, έλεγα ότι θέλω τη χώρα μου πίσω. Αυτό που λέω σήμερα είναι ότι θέλω τη ζωή μου πίσω, η οποία ξεκινάει εδώ και τώρα».