Παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP ο Νάιτζελ Φάρατζ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, δύο εβδομάδες περίπου μετά τον «θρίαμβό» του κόμματός του για αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη δήλωσή του ο Φάρατζ ανέφερε: “Αποφάσισα να παραιτηθώ από ηγέτης του UKIP. Η νίκη για το leave στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές μου φιλοδοξίες. Μπήκα σε αυτό τον αγώνα από την εργασία γιατί ήθελα να είμαστε ένα έθνος που κυβερνάται μόνο του και όχι για να γίνω επαγγελματίας πολιτικός”.

Για το UKIP, σημείωσε ότι “βρίσκεται σε καλή θέση και θα συνεχίσει. Αν και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι όροι της αποχώρησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Αν υπάρξει μεγάλη οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση και με το Εργατικό κόμμα να έχει απομακρυνθεί από πολλούς από τους ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες για το UKIP δεν έχουν έρθει ακόμα».

«Θα συνεχίσω να στηρίζω το κόμμα μου, θα στηρίξω το νέο ηγέτη και θα παρακολουθώ την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, όπως ένα γεράκι και ίσως κάποια στιγμή κάνω και κάποιο σχόλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Φάρατζ. «Είμαι επίσης πολύ πρόθυμος να βοηθήσω τις κινήσεις ανεξαρτησίας που ξεφυτρώνουν σε άλλα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί είμαι σίγουρος για ένα πράγμα . Δεν έχετε δει την τελευταία χώρα που θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ», πρόσθεσε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP. Η πρώτη ήταν το 2015 όταν δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Ωστόσο, μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα ο ίδιος.