Πάνω από 137.000 Βρετανοί ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Μπορεί οι παραπάνω από τους μισούς Βρετανούς να πανηγυρίζουν για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπόλοιπο 48% του λαού όμως ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της χώρας.

Με φόντο το Brexit και τον φόβο για το “αύριο”, δημιουργήθηκε νέα διαδικτυακή αίτηση ώστε να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα της βρετανικής βουλής.

Όπως αναφέρει η αίτηση που κατατέθηκε σήμερα το πρωί «εμείς οι υπογράφοντες καλούμε την κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας, να εφαρμόσει έναν κανόνα ότι αν το αποτέλεσμα που κερδίζει, στην ψηφοφορία για παραμονή ή αποχώρηση, είναι μικρότερο από το 60%, βασισμένο σε ένα ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 75% θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα της Πέμπτης το ποσοστό συμμετοχής 72%, με το Brexit να συγκεντρώνει 51,9% (17.410.742 ψήφοι), έναντι του Bremain με 48,1% (16.141.241 ψήφοι).

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής η συγκεκριμένη σελίδα στο σάιτ της βουλής δεν ήταν προσβάσιμη προφανώς λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας. Μέχρι τώρα η αίτηση έχει λάβει τουλάχιστον 137.920 υπογραφές ενώ σημειώνεται ότι όλες οι αναφορές που αναρτώνται εκεί και λαμβάνουν πάνω από 100.000 υπογραφές, πρέπει να ληφθούν υπόψη για συζήτηση στο Κοινοβούλιο με βάση σχετικό νόμο.

Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές μάλλον θα πέσουν στο κενό καθώς τα δημοψηφίσματα για ένα θέμα, γίνονται μόνο μία φορά…