Νέα δημοσκόπηση στη Βρετανία: Προμηνύεται μάχη - θρίλερ μεταξύ Brexit & Bremain

Μόλις δύο 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, νέα δημοσκόπηση που έγινε τηλεφωνικά στις 20 Ιουνίου δείχνει σήμερα 21/6 ότι τα στρατόπεδα για την παραμονή και την αποχώρηση θα “συγκρουστούν” σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Survation για την εταιρεία IG, οι υποστηρικτές της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεντρώνουν ποσοστό 45% ενώ η επιλογή για την αποχώρηση βρίσκεται μόλις μια ποσοστιαία μονάδα πιο κάτω, στο 44%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου η οποία είχε δημοσιευθεί το περασμένο Σάββατο και μάλιστα στη σκιά της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ, έδειχνε ότι το Bremain ήταν στο 45% ενώ το Brexit στο 42%.

Το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η εκστρατεία υπέρ του Bremain μετά την δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, την περασμένη εβδομάδα δείχνει να συρρικνώνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης .

Σημειώνεται επίσης, ότι αφού δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοσκόπησης, η στερλίνα υποχώρησε μισό σεντ έναντι του δολαρίου και μάλιστα μετά από ράλι σε υψηλό επτά ετών που κατέγραφε μέχρι σήμερα το πρωί.