Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της Τζο Κοξ...

Με την Ευρώπη να παραμένει “μουδιασμένη” από τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ από τον 52χρονο Τόμας Μερ, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγική υπόθεση.

Αυτή τη φορά δεν έχουν να κάνουν με το προφίλ του αδίστακτου δράστη ο οποίος πήρε τη ζωή τόσο άδικα από μια γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, αλλά για τις τελευταίες στιγμές της Κοξ λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Πονάω πάρα πολύ». Αυτές οι λέξεις φαίνεται ότι ήταν οι τελευταίες που βγήκαν από το στόμα της 41χρονης, σύμφωνα με τη βοηθό της Φαζίλα Ασουάτ. Η ίδια την κρατούσε στην αγκαλιά της λίγο πριν η άτυχη βουλευτής φύγει από τη ζωή.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο πατέρας της Ασουάτ, Γκουλάμ Μανιγιάρ, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ITV News: «Είπε ότι τα τραύματα της Τζο ήταν τόσο σοβαρά και ότι την είχε στα χέρια της. Υπήρχε πολύ αίμα. Της είπε “Τζο, σήκω επάνω”, αλλά εκείνη της απάντησε “ο πόνος μου είναι πολύ μεγάλος”. Και πιστεύω ότι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Τζο. Προσπάθησε να την παρηγορήσει. Μετά ήρθε η αστυνομία, το ασθενοφόρο για τη μεταφορά της, και τότε τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τα ρούχα της ήταν γεμάτα αίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Μανιγιάρ είπε ότι «ενδιαφερόταν για τους Σύρους, ενδιαφερόταν για τους καθημερινούς ανθρώπους. Όποτε την πλησίαζες εκείνη ερχόταν με χαμόγελο και προσπαθούσε να σε βοηθήσει. Είναι σοκαριστικό, όχι μόνο για την κόρη μου, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα. Εδώ ζούμε σε αρμονία». Όπως είπε, η κόρη του προσπάθησε να αποτρέψει τον Μερ, αλλά εκείνος προσπάθησε να της επιτεθεί.

Ο Μανιγιάρ, που ήταν σύμβουλος των Εργατικών στην ίδια περιφέρεια με την Κοξ, την χαρακτήρισε «υπέροχη» συμπληρώνοντας ότι «ήταν σαν κόρη» για εκείνον και ότι η ίδια τον αποκαλούσε «θείο».