Η Κυβέρνηση Ρέντσι απολύει τους υπαλλήλους στο Δημόσιο που δεν βρίσκονται στη θέση τους

“Ταρακούνημα” για τους δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζει η Κυβέρνηση Ρέντσι, καθώς στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, θα εγκριθεί η άμεση απόλυση όσων απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τη θέση εργασίας τους.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η απόλυση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους, θα γίνεται σε 48 ώρες από τη στιγμή που θα διαπιστώνεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Για όσους ισχύσει αυτό το μέτρο, οι ίδιοι θα έχουν περιθώριο 15 ημερών για να απολογηθούν. Έπειτα, η δημόσια διοίκηση θα αποφασίζει σε δύο εβδομάδες αν οι κατηγορίες σε βάρος τους ευσταθούν ή όχι. Από τη στιγμή που αποφασιστεί το πρώτο, τότε θα απολύονται.

Η απόλυση όμως δεν θα είναι αρκετή καθώς οι αργόσχολοι υπάλληλοι όχι μόνο θα απολυθούν αλλά θα καταβάλλουν υποχρεωτικά χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί σε μισθούς έξι μηνών, λόγω της ζημίας που προκαλείται στην εικόνα της δημόσιας και τοπικής διοίκησης.

Ωστόσο το μέτρο αυτό δε σταματά εδώ: την ίδια μοίρα θα έχουν όσοι υπάλληλοι “χτυπούν καθημερινά κάρτα” για λογαριασμό συναδέλφων τους που απουσιάζουν. Η ποινή γίνεται ακόμα πιο αυστηρή για τα διευθυντικά στελέχη που δεν προχωρούν σε σχετική καταγγελία σε βάρος των υπαλλήλων οι οποίοι δεν βρίσκονται στη θέση εργασίας τους μια και κινδυνεύουν τόσο με απόλυση όσο και με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια.

Τα νέα μέτρα εγκρίνονται λίγες ώρες μετά το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στην πόλη Καζέρτα της Κάτω Ιταλίας: εννιά υπάλληλοι τοπικού, δημόσιου κέντρου υγείας ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλοι επτά παύθηκαν των καθηκόντων τους, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από τον χώρο εργασίας τους. Σύμφωνα με εικόνες που τράβηξαν με κάμερες οι καραμπινιέροι, κάποιοι από τους κατηγορουμένους αυτούς, κατά το ωράριο εργασίας τους συνόδευαν τα παιδιά τους στο σχολείο, πήγαιναν για τρέξιμο ή αγόραζαν νέα ρούχα και αξεσουάρ.