Το ζευγάρι που σκότωσε ο Αμπάλα - Προανήγγειλε σε βίντεο λουτρό αίματος

Τον γύρο του κόσμου κάνουν  οι φωτογραφίες του αδικοχαμένου ζευγαριού αστυνομικών που σκότωσε ο τζιχαντιστής Λαροσί Αμπάλα το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι. Πρόκειται για τον Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και της συντρόφου του Τζέσικα, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και μάλιστα μπροστά στα μάτια του 3χρονου αγοριού τους.

Εκείνο που σοκάρει είναι ότι ο 25χρονος τζιχαντιστής μετέδωσε την εκτέλεσή τους μέσω εφαρμογής στο Facebook, το Facebook Live.

Παράλληλα ο Αμπάλα είχε αναρτήσει τα φονικά του σχέδια στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο:

«Σας ανακοινώνω και μακάρι να έρθει η επιτυχία από τον Αλλάχ ότι σκοπεύω να πυροβολήσω έναν αστυνομικό καθώς και τη σύζυγό του στην κατοικία τους. Τα αδέλφια μου βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μου. Φωνάζω με δύναμη την πίστη μου και το θαυμασμό μου στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και απαντώ με ικανοποίηση στο κάλεσμα του σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Αντνανί», έγραψε στην προσωπική του σελίδα.

Η ανάρτηση του τζιχαντιστή στο Facebook

Το άτυχο ζευγάρι: Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν και Τζέσικα

 

Εν τω μεταξύ ο 25χρονος Λαροσί Αμπάλα, ανήρτησε βίντεο στο οποίο προαναγγέλλει την επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RFI, τον Ντέιβιντ Τόμσον, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook “είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του”.

“Θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο”

Στο βίντεο ο τζιχαντιστής ορκίζεται πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και λέει ότι θα σκοτώσει τους άπιστους στο σπίτι τους. Στη συνέχεια λέει ότι “θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο” και καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνους να σκοτώσουν τους άπιστους δημοσιογράφους και πολιτικούς “ακόμα κι αν ονομάζονται Μοχάμεντ ή Αΐσα”, τους δεσμοφύλακες στις φυλακές και τους ράπερ”.

Στη συνέχεια “ζητάει από τους 160 ακολούθους του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq”, εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον.

Τέλος, τονίζει: “Επιτεθείτε τους, ακόμα και αν πεθάνετε. Τότε θα πάτε όλοι στον παράδεισο”.

Δείτε το βίντεο:

<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/MR-4jpdD3nU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο Αμπάλα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του ζεύγους, οι διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς κράτησαν 3 ώρες. Ωστόσο πριν σκοτωθεί ο ίδιος από τα πυρά των ανδρών της Αστυνομίας είχε προλάβει να δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα. Το μόνο “καλό” της υπόθεσης είναι ότι σώθηκε το 3χρονο παιδάκι.

Ένα ακόμα σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι ο Λαροσί Αμπάλα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του αδικοχαμένου αστυνομικού, είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες των θυμάτων του αλλά και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Σε βίντεο που “ανέβασε” στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, έλεγε «Δεν ξέρω τι θα κάνω με το παιδί».

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, στο σημείο της τραγωδίας μέσα στο σπίτι του άτυχου ζεύγους σε προάστιο του Παρισιού, βρέθηκε μια λίστα του Αμπάλα με πιθανούς στόχους μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι αλλά και δημόσια πρόσωπα.