Το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του Ερντογάν, απείλησε ο Άσαντ

Στη δήλωση ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας προχώρησε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ και ότι θα πάρει πίσω «κάθε εκατοστό του συριακού εδάφους που έχει καταληφθεί από τους αντιπάλους του.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Άσαντ κατηγόρησε την Τουρκία ότι έστειλε στρατιώτες στο Χαλέπι για να πολεμήσουν εναντίον του κυβερνητικού στρατού, στο πλευρό των τζιχαντιστών και των πολιτικών του αντιπάλων.

Όπως ο ίδιος τόνισε, το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται». Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ (Παλμύρα) και πριν απ’ αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε επίσης ότι από τις συζητήσεις στη Γενεύη δεν προέκυψε κάποια ουσιαστική λύση, ευχαριστώντας τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τη στήριξη που του παρέχουν.