Πανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με παγιδευμένο όχημα - Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της τουρκικής αστυνομίας που μετέφερε τα ΜΑΤ, στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 11, εκ των οποίων οι 7 αστυνομικοί, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 36 τραυματίες.

Ήδη, γίνεται λόγος για αρκετούς τραυματίες, ενώ στη περιοχή βρίσκονται ασθενοφόρα και αστυνομικοί και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει έντονη ανησυχία αφού στην περιοχή ακούγονταν πυροβολισμοί. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

τρκ3

Η έκρηξη βόμβας έγινε κοντά σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ. Μάλιστα, η επίθεση συνέβη σε ώρα αιχμής κοντά στην ιστορική συνοικία Μπεγιαζίτ, ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, και κοντά στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε ζημιές ακόμα και στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου της Κωνσταντνούπολης. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση το Πανεπιστήμιο ανέβαλε για σήμερα τις εξετάσεις λόγω της επίθεσης.

πανε

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από την Πόλη, υπήρξε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο σημείο απ’ όπου περνούσε το λεωφορείο. Τα τουρκικά Μέσα αναφέρουν ότι το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς.

τουρκια1

τουρκια3

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες είναι σε υψηλή επιφυλακή. Στο παρελθόν η Κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

τουρκιααα

τουρκια2

τουρκια4

τρκ2