Το μαυρισμένο μάτι του Μπιλ Κλίντον, όταν η Χίλαρι έμαθε για τη Λεβίνσκι...

Ένα βιβλίο που “καίει” (και) τη Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, με την υπογραφή ενός πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου, ένα μήνα πριν από την ανακήρυξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της χώρας.

Ο Gary Byrne, πρώην υπεύθυνος για την ασφάλεια του πρώην Προέδρου Κλίντον και νυν συνταξιούχος, γράφει για πιπεράτες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο “Λεβίνσκι” καθώς και την προσωπική σχέση του Μπιλ με τη Χίλαρι. Όπως ισχυρίζεται, υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας της συζυγικής απιστίας του Μπιλ ενώ χαρακτηρίζει την διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ως «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, παρορμητική, περιτριγυρισμένη από συκοφάντες και περιφρονητική προς τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους άλλους».

Αναφερόμενος και πάλι στη Χίλαρι, ο Byrne αναφέρει ότι δείχνει «περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους» και ότι «στερείται της ακεραιότητας και της ιδιοσυγκρασίας» που απαιτείται για να γίνει κάποιος/α Πρόεδρος.

Όσο για το σκάνδαλο “Λεβίνσκι”, ο πρώην πράκτορας εξιστορεί (και) ένα περιστατικό κατά το οποίο η κυρία Κλίντον μαύρισε το μάτι του Μπιλ κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους στο Λευκό Οίκο.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, «Crisis of Character», ο Byrne υποστηρίζει ότι μια «ιδιαίτερα έντονη λογομαχία» του ζευγαριού «τελείωσε με χειροδικία» και ένα βάζο σπασμένο στο πάτωμα.

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος Κλίντον εμφανίστηκε στο γραφείο «με ένα καταμαύρο μάτι” και όταν ο πράκτορας ρώτησε την γραμματέα του Κλίντον τι ήταν αυτό, εκείνη του απάντησε ότι ήταν μια αλλεργική αντίδραση σε καφέ.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ισχυρίζεται ακόμη ότι ο ίδιος εξαφάνισε διάφορα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Μόνικα Λεβίνσκι.

«Από ένα αίσθημα πίστης μου προς την Πρώτη Οικογένεια της χώρας μας, πέταξα από μόνος μου στα σκουπίδια αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τον Πρόεδρο μας. Το πασίγνωστο πια «μπλε φόρεμα» δεν ήταν η μόνη απόδειξη του παραπτώματος του», γράφει ο πρώην άνδρας της ασφάλειας του Κλίντον.

Το βιβλίο του Byrne θα είναι σίγουρα ένα ακόμη εμπόδια για την εκλογική εκστρατεία της Χίλαρι ωστόσο οι αναφορές περί ξυλοδαρμού του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ από την σύζυγο του, κατά την εποχή της αποκάλυψης του σκανδάλου Λεβίνσκι δεν είναι κάτι καινούριο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, τέτοια εποχή, στο βιβλίο «Residence» από την Kate Andersen Brower υπήρχαν αντίστοιχες αναφορές και μαρτυρίες εργαζομένων στο Λευκό Οίκο, για ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δυο, ένας από τους οποίους κατέληξε με τον πρώην Πρόεδρο να καθαρίζει τα αίματα από το πρόσωπο του στο μπάνιο του διαμερίσματος του.