"Σκοτώστε τους και θα σας δώσω μετάλλιο", είπε στο λαό του ο...

Να πάρουν όπλα και να σκοτώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών, ζήτησε από τους πολίτες ο νέος Πρόεδρος των Φιλιππίνων ώστε να βοηθήσουν όλοι μαζί στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

«Καλέστε μας, την αστυνομία, ή κάντε το μόνοι σας αν έχετε όπλο. Έχετε την υποστήριξή μου», δήλωσε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ενώπιον του τεράστιου πλήθους το οποίο πανηγύριζε για την εκλογή του.

Συνεχίζοντας ο Ντουτέρτε υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που ένας έμπορος ναρκωτικών προβάλλει αντίσταση κατά τη σύλληψη ή αρνείται να μεταβεί στο τμήμα και αντί αυτού απειλεί έναν πολίτη με όπλο ή μαχαίρι τότε -όπως είπε- “μπορείτε να τον σκοτώσετε. Πυροβολήστε τον και θα σας δώσω μετάλλιο”.

Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος των Φιλιππίνων, ζήτησε την παραίτηση από τρεις υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας για εμπλοκή σε εγκλήματα χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια είναι αυτά. Συνεχίζοντας ο Ντουτέρτε τους απείλησε ότι αν δεν παραιτηθούν θα τους εξευτελίσει δημόσια και θα διατάξει την επανεξέταση υποθέσεων, ώστε να αποπεμφθούν οι αστυνομικοί που δεν κάνουν το καθήκον τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι είτε από απληστία είτε από ανάγκη. Και αν όποιος μπήκε σε πειρασμό γιατί η σύζυγός του έχει καρκίνο ή η μητέρα του πέθανε, θα αντιμετωπιστεί με επιείκεια, όποιος είχε ως κίνητρο την απληστία «θα έχει να κάνει με εμένα. Θα σας σκοτώσω», τόνισε ο νέος πρόεδρος.