Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

Το νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας “σάρωσε” η κακοκαιρία, με τέσσερις θανάτους να έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει ένα άτομο, που επίσης σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε αφού παγιδεύτηκε από τα νερά μέσα σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης, ενώ ένα 13χρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο τρένο καθώς προσπαθούσε να βρει καταφύγιο κάτω από μία γέφυρα.

Στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, περίπου 7.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες τέθηκαν επί ποδός λόγω της έκτακτης ανάγκης ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στη Βαυαρία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συνολική εικόνα για την έκταση και το κόστος των καταστροφών ενώ πέρα από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, από την κακοκαιρία σημειώθηκαν προβλήματα σε επιχειρήσεις και μεταφορές.

Επίσης, ένα εργοστάσιο της Audi ανέστειλε τη λειτουργία του καθώς μέρος των εγκαταστάσεων πλημμύρισε, σε πολλούς δρόμους σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ απαγορεύτηκε και η πλεύση στον ποταμό Νέκερ.