The Rocky Road to Rio

Θα θυμάστε βέβαια ότι διανύουμε χρονιά Ολυμπιακών – η έναρξη των Αγώνων του Ρίο απέχει μόλις 79 μέρες για να το θέσουμε σε όρους αντίστροφης μέτρησης.

Η κατάσταση όμως στη διοργανώτρια χώρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη: μετά από μήνες διαδηλώσεων, η απομάκρυνση της Dilma Rousseff από το αξίωμα της προέδρου φαίνεται να έχει εντείνει το διχασμό των πολιτών στη Βραζιλία, η οποία παράλληλα αντιμετωπίζει μια οξεία οικονομική κρίση. Άλλο ένα πρόβλημα στον ορίζοντα; Ο ιός Ζίκα.

Η Βραζιλία έχει με διαφορά τα περισσότερα κρούσματα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη εκδώσει οδηγία, σύμφωνα με την οποία έγκυες γυναίκες καλό θα ήταν να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη Βραζιλία (αν και η ματαίωση των Ολυμπιακών λόγω των κρουσμάτων του Ζίκα που ζητούν κάποιοι είναι μάλλον υπερβολική).

Ξέρετε όμως ποιοι άλλοι φαίνεται πως θα μείνουν σπίτι τους αυτή την Ολυμπιακή σεζόν;

31 αθλητές οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, θα αποκλειστούν από τους Αγώνες λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών σε προηγούμενους Ολυμπιακούς. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν το ξέρουμε ακόμα, προέρχονται όμως από 12 χώρες. Πάμε στοίχημα ότι ένας τουλάχιστον απ’ αυτούς θα είναι Ρώσος;