Χάνει έδαφος το Brexit μετά από νέα δημοσκόπηση

Αυξάνονται οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς βρίσκονται μπροστά με προβάδισμα 55%, έναντι του 40% που υποστηρίζει το Brexit.

Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση σε δείγμα 800 ανθρώπων του ινστιτούτου ORB για την εφημερίδα «The Daily Telegraph», η υποστήριξη για την παραμονή στην Ε.Ε. βρίσκεται τέσσερις μονάδες πάνω σε σχέση με συγκρίσιμη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός όσων υποστηρίζουν το Brexit έχει πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

“Ο χρόνος μπορεί να τελειώνει για το στρατόπεδο του Brexit, καθώς η θέση της εκστρατείας της “παραμονής” ενισχύεται και το εκλογικό σώμα πολώνεται όλο και περισσότερο”, γράφει σε εφημερίδα ο Λίντον Κρόσμπι, ειδικός σε θέματα στρατηγικής που βοήθησε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές πέρυσι.

Ωστόσο, ο Κρόσμπι προσθέτει πως η μεγαλύτερη πρόσκληση για την εκστρατεία του Κάμερον υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. είναι να πείσει τους φιλο-ευρωπαίους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οπωσδήποτε, το 51% υποστηρίζει την “παραμονή” και το 45% την «έξοδο».