Νέα επίθεση Ερντογάν: "Η Ευρώπη ενδιαφέρεται περισσότερο για τις χελώνες παρά για τους Σύρους πρόσφυγες"

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας αυτή τη φορά ότι η Ευρώπη ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ομοφυλόφιλους και τα ζώα, παρά για την τύχη και το μέλλον των προσφύγων από τη Συρία.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, σε ομιλία του στη νοτιοδυτική Τουρκία ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ντροπή σε αυτούς που αρνούνται να δώσουν σε 23 εκατομμύρια Σύρους την ίδια ευαισθησία που δείχνουν στις φάλαινες, τις φώκιες και τις χελώνες» και συνεχίζοντας είπε ότι η Δύση χαρακτηρίζεται από έναν τρόπο σκέψης, που αποτελεί κατάλοιπο της εποχής «των δούλων και της αποικιοκρατίας».

Οι επιθέσεις του Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πυκνώσει ιδιαίτερα από την πρόσφατη παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την θέση της πρωθυπουργίας, ξεκαθαρίζοντας ότι στην περίπτωση που δεν δοθεί η ελεύθερη βίζα στους Τούρκους πολίτες, δεν θα ισχύσει η συμφωνία για το προσφυγικό. Την ίδια στιγμή ο ίδιος αρνείται να υλοποιήσει σημαντικές παραμέτρους από τους όρους που έθεσε η ΕΕ, με χαρακτηριστικότερο εκείνον της αλλαγής του νόμου περί τρομοκρατίας.