Τα ματωμένα πόδια μιας εργαζόμενης... ξεσήκωσαν τον Καναδά

Μια ανάρτηση στο Facebook αναστάτωσε την Αλμπέρτα του Καναδά: Τα ματωμένα πόδια από τις γόβες ανήκουν σε μια φίλη της Nicola Gavins, η οποία όπως αναφέρεται είναι εργαζόμενη στο εστιατόριο Joey Restaurant στο Έντμοντον. Στον Καναδά υπάρχουν άλλα 22 καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας και άλλα τέσσερα στις ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας η Gavins λέει ότι η φίλη της παραπονέθηκε στον διευθυντή ότι δεν μπορεί να φορά ψηλοτάκουνα επειδή έχουν ματώσει τα πόδια της. Εκείνος όμως όχι μόνο δεν της επέτρεψε να αλλάξει τις γόβες με πιο χαμηλά παπούτσια, αλλά την επέπληξε ζητώντας της την επόμενη μέρα να έρθει στη δουλειά και πάλι με ψηλοτάκουνα. Η ίδια υποστηρίζει ότι από την ταλαιπωρία που υπέστη η φίλη της, όχι απλώς μάτωσαν τα πόδια της αλλά έχασε και ένα νύχι.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, η διεύθυνση του καταστήματος διατηρεί σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τριάντα δολάρια για τη στολή τους σε αντίθεση με τους άνδρες εργαζόμενους, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν οι ίδιοι τα ρούχα τους, χωρίς φυσικά κανείς να τους ζητά να φορέσουν τακούνια.

Βλέποντας την συγκεκριμένη ανάρτηση, χιλιάδες χρήστες στο Facebook εξαγριώθηκαν με την συμπεριφορά της διεύθυνσης του εστιατορίου καλώντας όλους σε μαζικό μποϊκοτάρισμα του καταστήματος. Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί τουλάχιστον 1.000 αρνητικά σχόλια κατά της επιχείρησης ενώ έχουν γίνει πάνω από 11.000 κοινοποιήσεις.

Πηγή: globalnews.ca