Έκαψαν ζωντανή 16χρονη Πακιστανή επειδή "ατίμασε" το χωριό

Ένα σκηνικό απίστευτης αγριότητας εκτυλίχθηκε στο Πακιστάν, όπου αποφασίστηκε να καεί ζωντανό ένα 16χρονο κορίτσι επειδή βοήθησε έναν νεαρό ζευγάρι να «κλεφτεί», για να ζήσει τον έρωτά του.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντόνγκα Γκάλι, περίπου 50 χλμ βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ ενώ όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε σήμερα 15 μέλη του Συμβουλίου του χωριού, με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση της 16χρονης κοπέλα, σε ένα «έγκλημα τιμής», όπως το χαρακτηρίζουν τα τοπικά μέσα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι το Συμβούλιο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να εκτελεστεί η έφηβη κοπέλα, καθώς θεώρησε ότι η πράξη της είχε βλάψει ανεπανόρθωτα την “υπόληψη” του χωριού. Επίσης συνελήφθησαν σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του κοριτσιού, καθώς πιστεύεται ότι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου και μάλιστα… συμφώνησαν με την ποινή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της μητέρας στην αστυνομία, αφού τα μέλη της «ζίργκα» (όπως ονομάζεται το Συμβούλιο του χωριού) αποφάσισαν ότι το κορίτσι έπρεπε να θανατωθεί, οδήγησαν την 16χρονη σε μια ερημική τοποθεσία, την νάρκωσαν και την έβαλαν να καθίσει σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, την περιέλουσαν με βενζίνη και πυρπόλησαν το αμάξι.

Στο Πακιστάν, πάνω από 500 άτομα -άνδρες και γυναίκες- θανατώνονται κάθε χρόνο για λόγους “τιμής”, όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολλά από αυτά τα εγκλήματα δε, είναι «έργο» συγγενών των θυμάτων, που πιστεύουν ότι η οικογένειά τους έχει ατιμαστεί με κάποιον τρόπο από τις πράξεις του εκτελεσθέντος.