Στους πέντε οι νεκροί στο τουρκικό Κιλίς

Στους πέντε ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από τις ρουκέτες που ερρίφθησαν από το έδαφος της Συρίας στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς. Άλλο ένα παιδί από τη Συρία υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά δίκτυα NTV και CNN Turk. Οι νεκροί είναι όλοι Σύροι, οι τέσσερις παιδιά ενώ πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ομοβροντία τεσσάρων ρουκετών έπληξε χθες την πόλη Κιλίς, στη μεθόριο με τη Συρία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και έπεσαν κοντά σε ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο, και στη στέγη ενός κτιρίου. Σε αντίποινα, το τουρκικό πυροβολικό που έχει αναπτυχθεί στην επαρχία Κιλίς «έλαβε αμέσως όλα τα μέτρα ανταπόδοσης», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Από την αρχή του έτους, το Κιλίς, όπου ο αριθμός των Σύρων προσφύγων υπερβαίνει πλέον εκείνον των Τούρκων κατοίκων, έχει αποτελέσει στόχο πολλών επιθέσεων με ρουκέτες που σκότωσαν πολλούς αμάχους. Την περασμένη εβδομάδα ρίψη ρουκετών προκάλεσε δύο θανάτους και έξι τραυματισμούς στο Κιλίς, όπου εκατοντάδες κάτοικοι διαδήλωσαν διεκδικώντας περισσότερη ασφάλεια.