Νέο "χτύπημα" του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία - Στα 7,1 Ρίχτερ ο σεισμός (upd)

Έπειτα από τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε χθες στην Ιαπωνία, σήμερα η χώρα “χτυπήθηκε” από άλλη μία δόνηση στην νήσο Κιούσου, η οποία υπολογίζεται περίπου στα 7,4 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη νότια πόλη του Κουμαμότο. Νωρίτερα οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ωστόσο ο συναγερμός έληξε, σύμφωνα με το BBC.

Το μέγεθος του σεισμού είχε εκτιμηθεί στα 7,4 Ρίχτερ, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υποβιβάστηκε στα 7,1 όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός ΝΗΚ ανέφερε πως καταγράφηκε κύμα ύψους ενός μέτρου στις θάλασσες Αριάκε και Γιατσουσίρο.

Το υπέδαφος της χώρας δεν λέει να “ηρεμήσει” καθώς έχουν σημειωθεί μετασεισμοί μεγέθους μέχρι 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα ούτε και για προβλήματα στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που λειτουργούν στην περιοχή, παρά μόνο για ορισμένους τραυματισμούς. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή κοντά στο Κουμαμότο, στο νότιο άκρο του νησιού Κούσου.

Ο χθεσινός σεισμός άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και τουλάχιστον 1000 τραυματίες ενώ περίπου 40.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.