Ενέκρινε η Μέρκελ την δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Στο εδώλιο θα καθίσει τελικά ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν, καθώς η Άγκελα Μέρκελ δέχθηκε το σχετικό αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγο καιρό ο Μπέμερμαν σατίρισε τον Τούρκο Πρόεδρο μέσω ενός βίντεο, όμως αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Ερντογάν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κωμικός πλέον κατηγορείται για προσβολή ξένου αρχηγού κράτους, με την Γερμανίδα Καγκελάριο να τονίζει ότι το ζήτημα δίχασε τον πολιτικό κόσμο, λέγοντας ότι «υπήρχαν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους εταίρους, τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες».

Συνεχίζοντας η Μέρκελ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» για δίωξη στην συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζοντας βέβαια ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει μια τέτοια διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ενδέχεται να προχωρήσει μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα σχετικά με το άρθρο που τιμωρεί όποιον προσβάλει εκπρόσωπο ξένου κράτους, με τριετή ποινή φυλάκισης.