Ιαπωνία: Με κράνη οι παρουσιαστές μετά τον σεισμό

Μπορεί οι Ιάπωνες να είναι συνηθισμένοι στους σεισμούς, όμως ποτέ κανείς δεν μπορεί να μην ακολουθήσει τους κανόνες ασφαλείας ώστε να προφυλαχθεί από το φυσικό φαινόμενο.

Έπειτα από την δόνηση στο Κουμαμότο που άγγιξε τα 6,2 Ρίχτερ,  οι παρουσιαστές ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εμφανίστηκαν φορώντας κράνος συνεχίζοντας κανονικά την εργασία τους.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός NHK, από τον σεισμό  τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 έχουν τραυματιστεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, δήλωσε πως από τον σεισμό που έπληξε το κεντρικό Κουμαμότο, σε βάθος 10 χλμ. υπάρχουν αναφορές για κατοικίες που έχουν καταρρεύσει, αλλά επισήμανε πως «δεν υπάρχουν αναφορές για ανωμαλίες στους πυρηνικούς σταθμούς».

Συνεχίζοντας, ο Σούγκα πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκτιμήσουμε τις ζημιές» καλώντας τους πολίτες να δώσουν προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδονται από το ραδιοφώνο και την τηλεόραση, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.