"Προετοιμαστείτε για λιμό" είπε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν στους Βορειοκορεάτες

Για ενδεχόμενο ξέσπασμα λιμού και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, ζήτησε η Βόρεια Κορέα από τους πολίτες της, σύμφωνα με το Time και την Telegraph.

Η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης Ουν, η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, ζητά από τον λαό να μη χάσει το κουράγιο του καθώς “ο δρόμος προς την επανάσταση είναι μακρύς και επίπονος”. Παράλληλα, αναφέρεται η προειδοποίηση για “επίπονη πορεία”, κάτι που ξυπνά μνήμες από τον λιμό που χτύπησε τη χώρα τη δεκαετία του ’90, αφήνοντας πίσω του μέχρι και 3 εκατομμύρια νεκρούς.

“Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε μία επίπονη πορεία, κατά την οποία θα πρέπει να ασκήσουμε για μια ακόμη φορά τις ρίζες φυτών” επισημαίνει το άρθρο, αναφέρει η Telegraph.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα καλεί τους Βορειοκορεάτες σε μία “εκστρατεία υπακοής 70 ημερών” για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Κιμ Γιόνγκ Ουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους κατοίκους της Πιονγιάνγκ να να δίνουν σχεδόν ένα κιλό ρύζι στις κρατικές αποθήκες κάθε μήνα.

Η Telegraph επισημαίνει πως η χώρα ζήτησε βοήθεια από όσες γειτονικές χώρες διατηρεί φιλικές σχέσεις, ώστε να εφοδιαστεί με τρόφιμα και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 17.600 τόνοι ρυζιού.