Συνάντηση Ομπάμα - Στόλτενμπεργκ για τις επιθέσεις κατά του ISIS

Με τον Γ.Γ. του Νάτο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συναντηθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο στις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την πρόοδο που έχει επιτύχει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως με τον πόλεμο στη Συρία και τη δράση της οργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία εξηγεί ότι ο Ομπάμα αναμένει να συζητήσει με τον Στόλτενμπεργκ την πρόοδο των συμμάχων στην προσπάθεια να ηττηθεί και να καταστραφεί το ΙΚ, «καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το NATO για την άμβλυνση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων η οποία εν μέρει οφείλεται στην τρομοκρατική οργάνωση» αυτή.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ακόμη πως ο Ομπάμα θα επαναβεβαιώσει στον Στόλτενμπεργκ ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό των χωρών μελών του NATO, μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες.