Για μόλις 60 λεπτά ανέκριναν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Για μία… ολόκληρη ώρα ανακρίθηκε από τις βελγικές αρχές ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ από την στιγμή που συνελήφθη μέχρι το αιματοκύλισμα της περασμένης Τρίτης.

Την παραπάνω πληροφορία μεταφέρει το Politico, επικαλούμενο τον δικηγόρο του τρομοκράτη και άλλες δύο πηγές που σχετίζονται με την έρευνα.

Η ανάκριση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε φυλακή του Μπριζ, κατά την οποία ο Αμπντεσλάμ δεν έδωσε καμία πληροφορία για επικείμενη επίθεση. Οι εισαγγελείς επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο, όπως δήλωσαν οι πηγές.

Ο λόγος που οι αξιωματούχοι αρκέστηκαν σε ανάκριση μικρής διάρκειας, ήταν ότι ο Αμπντεσλάμ αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση και ήταν κουρασμένος, σύμφωνα με Βέλγο αξιωματούχο ασφαλείας.

«Έδειχνε κουρασμένος, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μία ημέρα πριν», είπε, προσθέτοντας πως οι αρχές δεν θα τον ανέκριναν, πάλι, πριν από την Τρίτη.

«Δεν σκέφτονταν πως θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε μέχρι το πρωί της Τρίτης», επεσήμανε μία δεύτερη πηγή.

Ο δικηγόρος του Αμπντεσλάμ Σβεν Μαρί επιβεβαίωσε στο Politico πως οι εισαγγελείς μίλησαν μόνο για λίγο με τον πελάτη του.

«Μία φορά. Ναι», είπε ο Σβεν Μαρί, έξω από το δικαστήριο, μετά την προδικαστική ακρόαση.

Ο Τιερί Βερτς, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.