Εκρήξεις με 15 νεκρούς και στους σταθμούς Μαλμπέκ και Σούμαν - Έκλεισε το μετρό-(vid-upd)

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 55 τραυματίες είναι ο απολογισμός των εκρήξεων που σημειώθηκαν σε δύο σταθμούς του μετρό στις Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσε το υπουργείο μεταφορών του Βελγίου. Πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και άλλες για κανέναν, οι πληροφορίες ανεβάζουν τους τραυματίες στους 100. Την ώρα της έκρηξης ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί που ήταν σε λειτουργία και εικόνες δείχνουν ανθρώπους να κατεβαίνουν και να περπατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στους σταθμούς Μάλμπεκ και Σούμαν. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μέσα σε βαγόνι τρένου που βρισκόταν εν κινήσει λίγο πριν προσεγγίσει τον σταθμό Μάλμπεκ. Οι σταθμοί του μετρό βρίσκονται κοντά στο κτήριο της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι υπάλληλοι της Κομισιόν έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν μέσα στα κτήρια. Η κυκλοφορία του μετρό έχει διακοπεί και οι σταθμοί έχουν κλείσει. Η πόλη έχει τεθεί στον ύψιστο βαθμό ασφαλείας.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό Μάλμπεκ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οι αμαξοστοιχείες στο σημείο που βρίσκονταν. Σκηνές πανικού επικράτησαν όταν έγινε γνωστή η έκρηξη στον σταθμό, καθώς οι συρμοί σταμάτησαν μέσα στα τούνελ και οι επιβάτες  υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα τρένα και να περπατήσουν πεζή μέχρι το πιο κοντινό ασφαλέστερο σταθμό. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και σε τρίτο σταθμό του Μετρό της πόλης.


metrosta1212

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να κατεβαίνουν από το μετρό και να περπατούν στις ράγες του.

Βρυξέλλες-εκρηξη μετρο

metro_new

metro-2