Aντιμετωπίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα τρομοκρατίας στην ιστορία μας

Αντιμέτωπη με “ένα κύμα τρομοκρατίας, από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της” βρίσκεται η Τουρκία όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποσχέθηκε να πλήξει τους κούρδους αντάρτες και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετά τις τελευταίες επιθέσεις.

Σε δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι “θα χτυπήσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα”και κάλεσε τους Τούρκους να “κινητοποιηθούν”. Παράλληλα υπενθύμισε ότι “απέναντι στις νέες στρατηγικές των τρομοκρατών, αναπτύσσουμε νέους τρόπους μάχης και θα νικήσουμε γρήγορα. Δεν πολεμάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τους τρομοκράτες” απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις επικρίσεις για την αυταρχική παρέκκλισή του.

Εδώ και μήνες η Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω των πρωτοφανών επιθέσεων που αποδόθηκαν στους τζιχαντιστές ή είχαν σχέση με την εκ νέου έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των κούρδων ανταρτών.

Η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας την οποία οι τουρκικές αρχές απέδωσαν στο ΙΚ, σημειώθηκε το Σάββατο στην πολύ τουριστική και εμπορική οδό Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης με τον απολογισμό να είναι τέσσερις νεκροί και σχεδόν 30 τραυματίες.