Δεν θα αποδεχτούμε αλλαγή του ονόματος

Τις αδιάλλακτες θέσεις του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί αλλαγή του ονόματος της χώρας, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, σημειώνοντας παράλληλα ότι όποια πιθανή λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

“Να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι το VMRO-DPMNE δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ούτε πρόκειται να αποδεχτεί ιδέες και προτάσεις που θα πλήττουν την εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, της γλώσσας και του πολιτισμού του” ανέφερε χθες το βράδυ ο κ. Πόποσκι, σε συγκέντρωση του κόμματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 5ης Ιουνίου.

Πρόκειται για γνωστή προγραμματική θέση του VMRO-DPMNE που έχει διατυπωθεί και από τον Γκρούεφσκι. Το VMRO-DPMNE υπό την ηγεσία του Νίκολα Γκρούεφσκι ανήλθε στην εξουσία της χώρας τον Ιούνιο του 2006 και από τότε έχει επικρατήσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα.